Dirigent van het A- en B-orkest

René Bos

Sinds september 2011 staat Juliana onder leiding van René Bos (Kampen, 1969). Hij studeerde directie Harmonie-Fanfare-Brassband aan het conservatorium van Zwolle bij docenten Gert Janssen, Tijmen Botma en Alex Schillings en als steunvak trombone bij Jilt Jansma. Hij volgde masterclasses bij Eugene Corporon, Gert Buitenhuis en Peter Kleine Schaars en was dirigent bij o.a. Stedelijke Harmonie Harderwijk. Momenteel is René tevens dirigent van Muziekvereniging Prinses Juliana Beekbergen. Als arrangeur heeft hij ervaring bij alle 3 orkesttypen en sinds 2011 is hij als vaste arrangeur verbonden aan het Kamper Trompetterkorps. Als muzikant maakt hij tenslotte deel uit van het trombonekwartet InSildeOut.

Dirigent van het C-orkest

Wim de Vries

Wim dirigeert vanaf februari 2017 het c-orkest. Hij is ook docent klein koper bij onze vereniging.

Instructeur van de Malletband

Frank Ritsema

Frank Ritsema is geboren op 23 maart 1987 in het Groningse plaatsje Loppersum. Op 7 jarige leeftijd begint hij met drumlessen bij Jan Wolfkamp. Als Frank later bij muziekvereniging Soli deo gloria (S.D.G.) Ommen gaat spelen, krijgt hij lessen van Henk Grissen, en later van Michiel Gerringa. Via het jeugdorkest (fanfare) gaat hij in het A-orkest spelen en na enige tijd ook bij het slagwerkensemble.
Al vanaf het eerste jaar van het voortgezet onderwijs is duidelijk dat Frank naar het conservatorium wil. Hij begint in 2004 aan de vooropleiding van het ArtEZ Conservatorium te Zwolle en doorliep daarna de studie aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle zowel licht als (bijvak)klassiek slagwerk. Hij volgde lessen bij o.a. Erik Albers, Peter Berk, Martin Geessinck en Jan Wissink. Frank heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Jeff Moore (VS), Terry Bozzio (VS). Sietse Huisman (NL), Jan Wolfkamp (NL) en Martijn Vink (NL). Ook behaalde Frank zijn minor HaFaBra directie bij Alex Schillings en Fried Dobbelstein.
Frank is verbonden aan meerdere muziekverenigingen als docent slagwerk en drums. Ook wordt Frank regelmatig gevraagd als:
– bandcoach, voor beginnende of gevorderde bands
– dirigent
– slagwerker / drummer
– docent slagwerk / drums
– arrangeur voor slagwerk en HaFaBra orkesten. Vanaf december 2016 is Frank Ritsema instructeur van de Malletband.

Instructeur van de slagwerkgroep

Seine Voort

Seine is lid van Muziekvereniging Juliana. Vanaf november 2015 dirigeert hij de slagwerkgroep.

Instructrice van de Majorettes

Melène Wanschers

Melène Wanschers is begonnen bij de majorettes van de harmonie Vroomshoop toen ze 5 jaar oud was. Hier is ze gegroeid van de leerlingen naar nu het A team. Ook doet ze een solo en duo show. Melène is in 2008 begonnen met fase 1 en 2. Ook fase 3 heeft ze al. Van 2009 tot 2011 heeft ze lesgegeven de ‘the stars’ in Almelo. En van 2011 tot en met 2013 heeft ze in Vroomshoop lesgegeven aan de leerlingen en solisten. In 2014 is Melène begonnen bij Den Ham als instructrice van de majorettes van Juliana.