Dirigent van het A- en B-orkest

René Bos

Sinds september 2011 staat Juliana onder leiding van René Bos (Kampen, 1969). Hij studeerde directie Harmonie-Fanfare-Brassband aan het conservatorium van Zwolle bij docenten Gert Janssen, Tijmen Botma en Alex Schillings en als steunvak trombone bij Jilt Jansma. Hij volgde masterclasses bij Eugene Corporon, Gert Buitenhuis en Peter Kleine Schaars en was dirigent bij o.a. Stedelijke Harmonie Harderwijk. Momenteel is René tevens dirigent van Muziekvereniging Prinses Juliana Beekbergen. Als arrangeur heeft hij ervaring bij alle 3 orkesttypen en sinds 2011 is hij als vaste arrangeur verbonden aan het Kamper Trompetterkorps. Als muzikant maakt hij tenslotte deel uit van het trombonekwartet InSildeOut. René Bos staat elke donderdagavond op de bok tijdens de repetities van A en B orkest

Dirigent van het C-orkest

Jan Bergsma

Dirigent van de Malletband en slagwerkgroep

Menno Akse

Menno Akse, geboren 21 september 1971  in Meppel, in 2007 getrouwd met  vrouw Hendrikje en woont in Punthorst.

In zijn vroege kinderjaren bleek al snel dat hij muzikale aanleg had met een bijzondere voorkeur voor kerkorgel. Na op zijn 7e de algemene musische vorming te hebben doorlopen is hij begonnen met orgellessen aan de Regionale School voor Musische Vorming te Meppel waar hij in de eerste 6 jaar lessen heeft gevolgd bij Piet Rippen en in een later stadium bij Bert Straatman. In september 1986 kreeg hij zijn eerste vaste aanstelling als organist van de Remonstrantse Gemeente te Meppel en na het doorlopen van de dienstplicht ook als organist in de Vrij Evangelische Gemeente te Meppel. Verder is hij verbonden als organist in laatstgenoemde gemeente en als organist verbonden aan mijn eigen gemeente, Gereformeerde Kerk “De Bron” te Staphorst en Rouveen.

In de tussenliggende jaren kriebelde de muziek echter nog meer, waarop hij besloot ook blaasinstrumenten (hoorn en bastuba) en slagwerkinstrumenten (zowel gestemd als ongestemd) te gaan spelen bij muziekvereniging “De Bazuin” in Meppel. De opleiding heeft hij intern gevolgd.

Na het afronden van zijn studie MEAO heeft hij in de jaren 1993 en 1994 zijn militaire dienstplicht vervuld als bassist bij het Fanfarekorps der Limburgse Jagers te Seedorf (Dld).

In 2001 kreeg hij zijn eerste aanstelling als instructeur/dirigent van Drumband Schoonoord. Deze functie heeft hij met met veel plezier uitgevoerd tot augustus 2018. Helaas nam daar in de afgelopen jaren het ledental sterk af, waardoor men in juli vorig jaar het besluit heeft moeten nemen de vereniging op te heffen.

Vanaf 2010 is hijk tevens dirigent van koperensemble Con Amore uit Zwartsluis, hetgeen een onderdeel is van plaatselijke muziekvereniging Voorwaarts.

Instructrice van de Majorettes

Melène Wanschers

Melène Wanschers is begonnen bij de majorettes van de harmonie Vroomshoop toen ze 5 jaar oud was. Hier is ze gegroeid van de leerlingen naar nu het A team. Ook doet ze een solo en duo show. Melène is in 2008 begonnen met fase 1 en 2. Ook fase 3 heeft ze al. Van 2009 tot 2011 heeft ze lesgegeven de ‘the stars’ in Almelo. En van 2011 tot en met 2013 heeft ze in Vroomshoop lesgegeven aan de leerlingen en solisten. In 2014 is Melène begonnen bij Den Ham als instructrice van de majorettes van Juliana.