Algemene Muzikale Vorming (AMV)

Bij muziekvereniging “Juliana” kunnen kinderen die in groep 4, 5 of 6 zitten, een eenjarige cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) volgen. Deze cursus wordt gegeven op de maandag in ’t Muziekgebouw, Slingerweg 3.

Na dit jaar kan je al goed blokfluit spelen en heb je de mogelijkheid verder te gaan met het bespelen van een instrument. Ook heb je een goede achtergrond om bijvoorbeeld een instrument te bespelen die wij niet hebben. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld gitaar of piano. Wil je niet verder na 1  jaar, dan kan je in ieder geval noten lezen en heb je toch een stukje muzikale vorming meegekregen waar je altijd iets aan hebt.

De kosten van de AMV lessen zijn €100,- per lesjaar.

De blokfluit krijg je in bruikleen van muziekvereniging “Juliana”, maar je mag in overleg ook je eigen blokfluit gebruiken. De lesboeken moet je wel zelf aanschaffen. Deze zijn via ons te verkrijgen. De kosten hiervan zijn eenmalig €20,-. Hiervoor ontvang je twee lesboeken inclusief CD.

Coördinator:

  • Rosanne Plaggenmars
  • Tel. 06-46201146

Wetenschappelijk onderzoek leert dat kinderen muziek nodig hebben ??? •

Muziek helpt mee aan een rijke ontwikkeling van het brein. Muziek heeft een eigen unieke ingeving aan het functioneren van het brein. Door middel van muziek kun je emoties toelaten in het brein en dit breidt je emotionele ontwikkeling uit. Daarnaast het inleven in anderen kunnen mensen beter die muziek maken. Muziek heeft dus een hele positieve invloed op het brein.

Muziekspecial: Erik Scherder en Joop van den Ende