Instrumentale opleiding

Als je nog geen instrument kunt bespelen,  dan kun je lessen gaan volgen via de eigen muziekopleiding binnen onze vereniging.

De muzieklessen voor zowel blazers als slagwerkers worden in Den Ham gegeven in ‘t Muziekgebouw, Slingerweg 3. Echter dag en tijd zijn afhankelijk van de betreffende leraar. Deze tijden worden je meegedeeld voor het begin van de cursus.

Mocht je besluiten een instrument te gaan bespelen dan zijn de leskosten voor niet-volwassenen (leerlingen < 18 jaar) € 335,00. Voor volwassenen komt hier 21% BTW bovenop en de lessen zijn 2-wekelijks. Hiervan wordt door de vereniging per lesjaar € 50,00 bijgedragen. Naast de leskosten betaal je ook contributie (zie lid worden).

De instrumenten voor de harmonie en de malletband worden meestal door de vereniging ter beschikking gesteld. Nu is het wel zo dat voor wat betreft de harmonie men een beperkte vrijheid heeft in de instrumentkeuze. Dit omdat bepaalde instrumenten van een soort niet te vaak kunnen voorkomen, bijvoorbeeld één drumstel en ook omdat wij helaas niet een onbeperkte hoeveelheid instrumenten van elke soort in voorraad hebben. Het kan voorkomen dat de saxofoon eerste keus is, er toch eerst op bijv. een klarinet gespeeld moet worden, omdat de vereniging dit instrument (saxofoon) niet meer in voorraad heeft.

Beschik je over een eigen instrument dan mag je deze uiteraard bespelen, echter voor de contributie / leskosten maakt dit geen verschil.

Tijdens de lesperiode wordt er gekeken of je niveau goed is om mee te kunnen spelen in het C-orkest / B-orkest / A-orkest / slagwerkgroep /malletband.