Informatie

Bedankt voor je interesse in de muziekvereniging “Juliana”. We hopen je binnenkort als nieuw lid welkom te mogen heten.

Contributie

Mocht je besluiten lid te worden en je kunt nog geen instrument bespelen, dan kun je lessen gaan volgen via de eigen opleiding binnen onze vereniging, zie ‘Muziekopleiding’.

Ga je toch liever naar het majorettepeloton dan kun je de lessen volgen in ‘t Muziekgebouw aan de Slingerweg. Hier worden de lessen verzorgd door Melène Wanschers.

Als je voor een onderdeel van de vereniging kiest, betaal je contributie, te weten:

–          € 36,00 per kwartaal voor de harmonie en de malletband.
–          € 24,00 per kwartaal voor het majorettepeloton.

Om kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders een kans te bieden om lid te worden van onze vereniging is er binnen Twenterand een jeugdcultuurfonds die het lidmaatschap en de attributen voor deze kinderen betaald. Hieronder meer informatie:

jeugdcultuurfonds 1 jeugdcultuurfonds 2

 

 

Informatie betreffende instrumenten en uniformen

De instrumenten voor de harmonie en de malletband worden meestal door de vereniging ter beschikking gesteld. Nu is het wel zo dat voor wat betreft de harmonie men een beperkte vrijheid heeft in de instrumentkeuze. Dit omdat bepaalde instrumenten van een soort niet te vaak kunnen voorkomen, bijvoorbeeld één drumstel en ook omdat wij helaas niet een onbeperkte hoeveelheid instrumenten van elke soort in voorraad hebben. Het kan voorkomen dat de saxofoon eerste keus is, er toch eerst op bijv. een klarinet gespeeld moet worden omdat de vereniging dit instrument (saxofoon) niet meer in voorraad heeft.

Beschik je over een eigen instrument dan mag je deze uiteraard bespelen, echter voor de contributie / leskosten maakt dit geen verschil.

Voor het majorettepeloton worden alle attributen ter beschikking gesteld door de vereniging.

Het uniform van de harmonie en malletband wordt geheel ter beschikking gesteld met uitzondering van de schoenen en de sokken. De schoenen en de sokken dienen zwart te zijn. Het uniform van de mini- en majorettes wordt ook ter beschikking gesteld door de vereniging met uitzondering van witte sokken, witte gymschoenen en panty’s (deze zijn verkrijgbaar bij de instructrice).

Bijkomende activiteiten

Eenmaal in het B-orkest / A-orkest / malletband verwachten we aanwezigheid gedurende de gehele repetitie. Ben je een keer verhinderd dan graag even afmelden bij het bestuur.

Wanneer je in het A-orkest meespeelt, en voor wat betreft de malletband en de majorettes de daarvoor geschikte leeftijd hebt (minimum leeftijd 14 jaar), zul je naast het wekelijks repeteren, concerten/shows en straatoptredens ook meehelpen met het ophalen van oud papier. Dit wordt in drie ploegen gedaan, dit betekent dat je als lid drie à vier keer per jaar op de 1e zaterdagochtend van de maand aan de beurt bent. Ook wordt je ingedeeld om samen met een groep de papiercontainer aan de Vriezendijk netjes te houden. Hiervoor wordt een schema opgesteld.

Ook wordt er jaarlijks een donateursactie gehouden en collecteert de vereniging voor het prins Bernhard Cultuurfonds. Ieder lid wordt ingedeeld per twee- of drietal om geld in te zamelen. In november houdt de vereniging een koekactie.