Nieuws

Boezemvrienden samen 120 jaar lid van Juliana

Den Ham – Wim Hendriks en Gerhard Bloemendal zijn 60 jaar lid van Muziekvereniging Juliana Den Ham. Afgelopen zaterdag 27 oktober is dit duo gehuldigd tijdens het Autumn concert in ’t Muziekgebouw.

 

Wim (71) begon 60 jaar geleden op klarinet en is hier nooit van afgeweken. Wim had vroeger muziekles bij Bakker Marsman. Wim vertelde dat je vroeger muziekles kreeg van iemand die al bij de vereniging zat. Hij oefende daarom in de ruimte van de bakkerij waar ook het brood gebakken werd. Voordat hij klarinet wilde spelen moest hij eerst het meel van zijn klarinet afblazen. Gerhard (71) begon in 1958 op de korte trompet, maar naar 10 jaar is die overgaan op de hoorn waar hij nog steeds op speelt. ‘Ik vind de klank prachtiger en heeft een zachtere toon’, vertelt Bloemendal. De beide heren zijn samen veel actief binnen de vereniging en hebben met andere actieve leden een prachtig nieuw onderkomen gerealiseerd aan de Slingerweg. ‘Daar zijn best trots op’, aldus de boezemvrienden.

 

Tijdens het najaarsconcert is het gebruikelijk dat de jubilarissen worden gehuldigd en een persoonlijk woordje van de voorzitter te horen krijgen. Jolanda Bosboom vertelde ook dat ze enorm trots is op de beide heren, aldus de voorzitter. De beide heren kregen een prachtig schilderij als cadeau wat geschilderd is door een lid van Juliana namelijk Marijke Kleinjan.