Nieuws

Eigen onderkomen muziekvereniging Juliana feestelijk geopend

Den Ham – Zaterdag 26 september heeft muziekvereniging “Juliana” Den Ham officieel haar intrek genomen in het nieuwe onderkomen. Met de opening beschikt “Juliana” voor het eerst in haar 90-jarig bestaan over eigen huisvesting.
Het onderkomen aan de Slingerweg 3, de voormalige bibliotheek, heeft in anderhalf jaar tijd een metamorfose ondergaan. De oudbouw is geheel opgeknapt naar de eisen van deze tijd en er is een aanbouw gerealiseerd. Het gebouw bestaat uit o.a. vergaderruimten, leslokalen, een repetitieruimte en andere aanvullende ruimten.
Officiële opening
De gehele vereniging marcheerde symbolisch van Hervormd Centrum “De Rank”, waar de vereniging jarenlang hun activiteiten beoefenden, naar het nieuwe onderkomen.
Bij Hervormd Centrum “De Rank” speelde de vereniging de mars ‘Over and Out’, wat vrij vertaald ‘het is voorbij’ betekent. Aangekomen bij het nieuwe verenigingsgebouw werd de mars ‘Pearl of the City’ gespeeld, wat vrij vertaald ‘parel van het dorp’ betekent. “En dat is het nieuwe onderkomen van onze vereniging zeker geworden!”, aldus Chris Brokke, voorzitter van de vereniging. De voorzitter vervolgt: “Onze vereniging staat midden in de samenleving van Den Ham en heeft een belangrijke maatschappelijke functie in het dorp. Met de keuze van deze locatie, de koop van de voormalige bibliotheek en de mogelijkheid om er een gedeelte bij aan te bouwen, beoefenen wij onze activiteiten ook fysiek midden in het dorp uit”. Na deze woorden van de voorzitter, werd er overgegaan tot het officiële gedeelte. Het oudste lid van de vereniging, Bertus Klaassen en het jongste lid, Babet Bouwhuis, onthulden in aanwezigheid van de gehele vereniging en genodigden, de naam van het nieuwe verenigingsgebouw: “ ’t Muziekgebouw”. Bertus Klaassen sprak een woord van dankbaarheid uit. De aanwezigen werden uitgenodigd om het bestuur te feliciteren en het gebouw te bezichtigen. Verschillende mensen richtten een woord tot de vereniging.
Onder grote belangstelling hield de vereniging ‘s middags open huis. Medewerking werd verleend door docenten en leerlingen van de muziekopleiding. In de leslokalen en bij de ingang buiten speelden leerlingen op diverse instrumenten. Van de mogelijkheid om instrumenten uit te proberen werd enthousiast gebruik gemaakt. Majorette team 3 voerde een dans uit met pompons en baton. De heugelijke dag werd voortgezet in de avond in de vorm van een teenage party met dj Mart en een feestavond, waaraan cabaretier Gert Hofman een bijdrage leverde.
Muziekvereniging “Juliana” bedankt een ieder die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd aan deze historische dag. Ook bedankt de vereniging de gasten voor de vele mooie cadeaus die zij mocht ontvangen. Er kan terug gekeken worden op een zeer geslaagde dag.

 

IMG_0173