Nieuws

Succesvol D-examen in Den Ham ?

Den Ham – Zaterdag 25 september legde Amber Wemekamp, muzikant van Muziekvereniging Juliana succesvol haar D-examen af.

Amber Wemekamp legde haar praktijkexamen D voor Alt Saxofoon af in de Gereformeerde Kerk van Den Ham. Als vereniging vinden wij het een eer om na Rosanne Plaggenmars, Jeroen Ardesch, Arnoud Marsman en Annelie Marsman opnieuw een D-examen kandidaat te mogen begeleiden bij een D-examen. Voor amateurmuzikanten bestaan er landelijke muziekexamens op vier niveaus: A, B, C en D. Het is bij ons mogelijk om opgeleid te worden en examen te doen op al deze niveaus.

Amber Wemekamp behaalde afgelopen zaterdagavond glansrijk met het cijfer 8 haar D-diploma saxofoon. Voor het D-examen, het hoogste examenniveau voor amateurmuzikanten, had Amber samen met het A-orkest een concertprogramma van een uur samengesteld. In dit programma liet Amber zien alle muzikale en instrumentale vaardigheden uitstekend te beheersen. Zo was er in het programma een saxofoon duet met docente Tessa von Piekartz op saxofoon en met pianist Roel Praas. Het A-orkest o.l.v. René Bos liet ook van zich horen met twee prachtige stukken: de mars The Centurion en swing nummer Brilliant Beatles.

Het eerst volgende concert is zaterdag 6 november. Houd de facebookpagina en website van Muziekvereniging Juliana in de gaten.