Nieuws

Bedrijfskarton niet welkom bij oud papier container aan de Geerdijk

Vele jaren hebben wij van verschillende ondernemingen oud papier en karton mogen ontvangen, daarvoor zijn wij deze ondernemingen zeer erkentelijk. Mede daardoor hebben wij ‘t Muziekgebouw aan de Slingerweg kunnen realiseren. Echter, de papierhandel is in crisis, vooral de prijzen van karton zijn bijzonder laag. Bijna nul zelfs.

Daardoor is het zelfs zo, dat de vaste kosten van transport van een papiercontainer, hoger zijn dan de opbrengst van het karton, zodat wij geld moeten betalen in plaats van dat wij geld ontvangen. Daarom willen wij in ieder verzoeken geen bedrijfskarton meer te brengen naar onze container aan de Geerdijk. Karton van consumenten is nog steeds meer dan welkom. Mogelijk hebt u kunnen lezen in de Toren van Twenterand van woensdag 25 maart 2020 dat u bedrijfskarton kunt inleveren bij inzamelaars van bedrijfsafval. Het gespaarde oud papier kunt u blijven inleveren bij de containers aan de Geerdijk. Wij willen u vriendelijke vragen om uw oud papier in te leveren in de aangegeven container, maar wij verzoeken u geen bedrijfskarton meer in onze papiercontainer te deponeren. Karton van consumenten is nog steeds meer dan welkom. Bij het inleveren van uw oud papier houdt u 1,5 meter afstand van anderen om coronabesmetting te voorkomen.

Muziekvereniging Juliana is blij dat al ruim 1,5 jaar vele Hammenaren en mensen uit omliggende dorpen onze nieuwe plek aan de Geerdijk in Den Ham weten te vinden. De opbrengsten van het oud papier zal gebruikt worden voor de diverse onkosten die de vereniging heeft, zoals onder andere instrumenten, opleiden van leerlingen en ’t Muziekgebouw aan de Slingerweg.