Nieuws

Den Ham moet uitlopen voor muziekspektakel op de Brink

VAN ANDRÉ SCHEFFERS

Het succesvolle ‘Maestroconcert’ van vorig jaar smaakte naar meer. Muziekvereniging Juliana wil Den Ham daarom deze zomer wederom verrassen, in de openlucht.

Het is een hele mond vol, maar er is dan ook goed over nagedacht. Den Ham moet uitlopen voor het Centennium 2019 Muziekspektakel op de Brink. De concertcommissie van Juliana heeft alles tot in de puntjes geregeld om van de 6de juli een zaterdags zomeravondspektakel te maken. Vol muziek voor alle smaken. ,,De meeste inwoners kennen Juliana van marsmuziek op straat bij feestelijkheden. We willen graag laten zien dat we als muziekvereniging meer kunnen door op een andere wijze wat te betekenen voor de gemeenschap.”

De leden van de concertcommissie hebben er al heel wat uurtjes ingestoken. Arnoud Marsman vertelt vol enthousiasme over de happening, die voortkomt uit het eerdere, drukbezochte Maestroconcert in de gereformeerde kerk. ,,Dit idee komt niet zomaar uit de lucht vallen. De lovende reacties op het Maestroconcert hebben ons aan het denken gezet. Vooral over de vraag hoe we alle Hammenaren met een activiteit kunnen bereiken. Het Maestroconcert trok immers alleen liefhebbers van die muziek. We hopen dat te doen met een gevarieerd en voor de doorsnee-Hammenaar herkenbaar muziekprogramma. Van jong tot oud moet een topavond hebben en uit volle borst kunnen meezingen.”

Op de Brink komt een podium te staan waar in zes blokken wordt opgetreden. De concertcommissie wil een gezellige, huiselijke sfeer op het plein creëren, in de stijl van Vrienden Van Amstel Live. ,,Er treedt een gelegenheidsband op met twee zangeressen en een zanger. Het repertoire is het centennium”, legt Marsman uit. ,,Want het is muziek van alle tijden. Als je er de jaren 70 of 80 opplakt, dan pakt het een bepaalde generatie. Dit muziekspektakel moet alle Hammenaren aanspreken.”

Het A-orkest van Juliana treedt op met populaire arrangementen en meezingers, ook de majorettes maken hun opwachting. Wim Welink en Gert Hofman van het Hammer Cabaret zorgen voor humor. Op de Brink komen twee grote ledschermen met begeleidende teksten en sponsorpromotie. ,,Deze locatie leent zich uitstekend voor een dergelijk spektakel. Er is ruimte en tegelijkertijd straalt dit plein knusheid uit. Bovendien neemt de plek sinds mensenheugenis een prominente plek in het dorp in waar iedere Hammenaar zich thuis voelt. Alle ingrediënten zijn aanwezig om hier een spectaculair muziekfeest voor Den Ham te houden.”

En over spektakel gesproken: de aangekondigde speciale gast zal op spectaculaire wijze op de Brink arriveren. ,,Dan hebben we eigenlijk al te veel gezegd. Mensen moeten zich maar laten verrassen.”

De kaartverkoop zal ‘ergens in mei’ beginnen.