Nieuws

Leden Muziekvereniging Juliana geslaagd

Zaterdag 22 maart jl deden twee van onze leden examen. Wilmer Muis en Annelie Marsman. Wilmer Muis legde zijn examen voor kleine trom B af in Vriezenveen. Wilmer krijgt les van Bart Tip. Hij is geslaagd met goede resultaten!

Annelie Marsman legde het laatste gedeelte van het praktijkexamen D voor Alt Saxofoon af in het Noordik te Vroomshoop. Annelie heeft afgelopen november haar theorie gehaald en in december werd het eerste deel van het D-examen praktijk gedaan. Zij heeft ervoor gekozen het laatste gedeelte van haar examen zich te laten begeleiden door het A-orkest van onze vereniging, onder leiding van dirigent René Bos. Als vereniging vinden wij het een eer dat we haar mochten begeleiden bij het openbare gedeelte van het D-examen. Voor amateurmuzikanten bestaan er landelijke muziekexamens op vier niveaus: A, B, C en D. Het is bij ons mogelijk om opgeleid te worden en examen te doen op al deze niveaus. Op 10 januari 2005 werd Annelie Marsman lid van Juliana en begon met muziekschoollessen. Ze was toen 9 jaar. Sinds september 2009 heeft ze les van Peter Sleumer, haar huidige docent. Annelie heeft in de 9 jaar dat ze saxofoon speelt op verschillende manieren muziek beleeft. Zo heeft ze gespeeld in een musical en een bandje, maar ook meegedaan aan solistenconcoursen en meerdere keren ingevallen bij De Harmonie Vroomshoop.

Annelie bracht het werk Concerto for Alto Saxophone and Band van componist Ronald Binge ten gehore. Het optreden werd beoordeeld door examinator Willem Loff, examensecretaris Johan Oegema en docent Peter Sleumer. Wij zijn trots te melden dat Annelie is geslaagd! Wij hopen nog lang van haar spel te mogen genieten.

Wij feliciteren Wilmer en Annelie met deze prachtige prestatie en wensen hen nog veel speelplezier bij onze vereniging.