Nieuws

Muziekvereniging Juliana in concert

Den Ham – Op zaterdag 2 november organiseert muziekvereniging Juliana weer haar jaarlijkse jeugd en najaarsconcerten in ’t Muziekgebouw, waarbij de jeugd ook haar volle aandacht krijgt tijdens het middagprogramma. Na een weergaloos Centennium ‘Muziekspektakel op de Brink’ zijn het najaarsconcert en jeugdconcert de volgende twee concerten waar Juliana haar gezicht laat zien.

Tijdens het avondprogramma treden de volgende onderdelen op: het A-orkest, de Malletband en de Majorettes. Voor de pauze staat de spot gericht op Rosanne Plaggenmars die haar D-examen op Dwarsfluit gaat afleggen met het A-orkest. Binnen de amateurmuziek zijn er vier diploma’s te behalen A, B, C en D. Het D-diploma is het hoogste proeve van bekwaamheid binnen de amateurmuziek. In de afgelopen 5 vijf jaar zijn er 4 leden van Juliana die Rosanne Plaggenmars voor zijn gegaan met het behalen van het D-diploma. Met het behalen van het D-diploma laten de leerlingen, die minimaal acht jaar les hebben gehad, onder meer zien dat zij in staat zijn om op het conservatorium verder te studeren.

Na de pauze gaat de Malletband en de Majorettes optreden. Tijdens het avondprogramma wordt de muziek met beelden ondersteund. Aan het einde van de avond worden vele jubilarissen gehuldigd.

De jeugd van Juliana gaat tijdens het middagprogramma optreden. Zij mogen hun muzikale kunsten vertonen. Tijdens het middagconcert staat Popmuziek centraal. Verschillende onderdelen van Juliana treden op: het B & C-orkest en de Majorettes.

Het Jeugdconcert begint om 15.30 uur in ’t Muziekgebouw. De toegang is gratis. Het najaarsconcert begint om 19:30 uur in ’t Muziekgebouw aan de Slingerweg 3 te Den Ham. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 19 oktober bij Bakkerij Kuiper en Kaptein en The Readshop. Tot en met 12 jaar is de toegang gratis. Vanaf 13 jaar kost de entree 5 euro.